بازیابی توان راه‌رفتن در موش‌های مبتلا به ام‌اس با تزریق سلول‌های بنیادی


به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هنگامی که محققان دانشگاه اوتا سلول‌های بنیادی انسان را به موش‌های معلولی که به شرایطی شبیه اسکلروز چندگانه مبتلا بودند تزریق کردند، انتظار داشتند بدن موش‌ها این سلول‌ها را پس بزند، اما در کمال حیرت دریافتند این سلول‌ها نه به این زودی، بلکه پس از آن که موش‌ها را قادر به راه رفتن کردند، پس زده شدند.

 

چنین یافته‌ غیرمنتظره‌ای می‌تواند دارای مضامین مهمی برای بیماران انسانی باشد که از ام اس رنج می‌برند.

 

 

در اسکلروز چندگانه، سیستم ایمنی بدن به ماده سفید چربی حمله می‌کند که فیبرهای عصبی موجود در نخاع، مغز و عصب نوری را می‌پوشاند و آن‌ها را عایق‌بندی می‌کند. از بین‌رفتن این عایق‌بندی موجب کاهش‌ توانایی بدن در راه‌رفتن می‌شود.

 

در مطالعه جدید، سلول‌های بنیادی عصبی انسانی که در یک ظرف پتری رشد داده شدند، به بدن موش‌های معلول تزریق شدند. یک هفته پس از این تزریق، هیچ علائمی از وجود سلول‌ها در بدن حیوانات نبود و دانشمندان تصور کردند که این سلول‌ها پس زده‌ شده‌اند؛ رخدادی که آن‌ها انتظارش را می‌کشیدند. اما حدود 10 تا 14 روز پس از اولین تزریق، این موش‌ها قادر به راه رفتن و دویدن شدند و بعد از شش ماه آن‌ها هنوز هم راه می‌رفتند.

 

هم‌اکنون آزمایش‌های بیشتری روی موش‌ها در حال طراحی است تا دانشمندان ایمنی و دوام‌ این درمان را ارزیابی کنند. آن‌ها امیدوارند چنین آزمایشاتی راه را برای درمان انسان همواره کنند.

 

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Stem Cell Reports منتشر شد.

9 خرداد 1393
نویسنده : ایسنا کد خبر: 93030904130 | بازدید ها : 3880 نفر

آخرین اخبار و مطالب

چند لحظه صبر کنید